المكونات
٢ ملعقة كبيرة زيت
نصف كيلو دقيق ابيض
١ ملعقة شاي ملح
نصف كوب زيت للفرد
ماء دافيء للعجن
للحشو
اي نوع لحوم ( سوسيس /سجق/فراخ /لحمة مفرومة )
٢ ثمرة طماطم + ٢ للوجه
٢ ثمرة فلفل رومي
١ كوب جبن
٢ بيض للحشو + ٢ للوجة
زيتون
بقدونس مفروم
طريقة عمل بيتزا شرقي
تسخن الفرن علي ١٨٠ درجة
تخلط مكونات العجينة باليد و تعجن جيدا حتي تتماسك و لا يبقي دقيق او عجين في جوانب الطبق
تترك العجينة لترتاح نصف ساعة
نضع قليل من زيت الفرد علي الرخامة و ندهن به العجين بعد ان ترتاح
نضغت علي العجينة باليد و نفردها بالنشابة حتي تكون رقيقة جدا
يخلط الحشو كله ماعدا البيض و يوضع في وسط العجينة و يوزع جيدا
نخفق البيض و نسكبه علي الحشو
تطبق العجينة علي الحشو ( نجيب الاطراف لوسط العجينة فوق بعضهم )
تنقل الي صينية مدهونة زيت و توسع الي الاطراف
للوجه : يخفق البيض مع قليل زيتون و الطماطم
تسكب علي وجه الفطيرة
تدخل الفرن حوالي ٢٥ دقيقة
تترك لتبرد ٥ دقائق ثم تقطع و تقدم
https://www.youtube.com/watch?v=VwjrBH1dvo4&feature=youtu.be
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق