طريقة عمل بيتزا شرقي

خصومات ممتازه على افضل ادوات عمل البيتزا من سوق.كوم اضغطى هنا الان http://souq.link/1QI8HYI
المكونات

    ٢ ملعقة كبيرة زيت
    نصف كيلو دقيق ابيض
    ١ ملعقة شاي ملح
    نصف كوب زيت للفرد
    ماء دافيء للعجن
    للحشو
    اي نوع لحوم ( سوسيس /سجق/فراخ /لحمة مفرومة )
    ٢ ثمرة طماطم + ٢ للوجه
    ٢ ثمرة فلفل رومي
    ١ كوب جبن
    ٢ بيض للحشو + ٢ للوجة
    زيتون
    بقدونس مفروم

طريقة عمل بيتزا شرقي

    تسخن الفرن علي ١٨٠ درجة
    تخلط مكونات العجينة باليد و تعجن جيدا حتي تتماسك و لا يبقي دقيق او عجين في جوانب الطبق
    تترك العجينة لترتاح نصف ساعة
    نضع قليل من زيت الفرد علي الرخامة و ندهن به العجين بعد ان ترتاح
    نضغت علي العجينة باليد و نفردها بالنشابة حتي تكون رقيقة جدا
    يخلط الحشو كله ماعدا البيض و يوضع في وسط العجينة و يوزع جيدا
    نخفق البيض و نسكبه علي الحشو
    تطبق العجينة علي الحشو ( نجيب الاطراف لوسط العجينة فوق بعضهم )
    تنقل الي صينية مدهونة زيت و توسع الي الاطراف
    للوجه : يخفق البيض مع قليل زيتون و الطماطم
    تسكب علي وجه الفطيرة
    تدخل الفرن حوالي ٢٥ دقيقة
    تترك لتبرد ٥ دقائق ثم تقطع و تقدم
https://www.youtube.com/watch?v=VwjrBH1dvo4&feature=youtu.be

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق